Széchényi 2020

Specula Csillagvizsgáló múzeumpedagógiai programjainak megvalósítása

TÁMOP-3.2.8.B-12/1-2012-0042


Rendezvények

Tanári délután a Varázstoronyban!


A TÁMOP-3.2.8.B-12/1-2012-0042 Specula Csillagvizsgáló múzeumpedagógiai programjainak megvalósítása című projekt keretében Szakmai délutánt szervezünk a természettudományos tárgyakat tanító Heves megyei pedagógusok részére 2014. november 19-én, szerdán 14.00 órai kezdettel a Varázstoronyban. A rendezvényre várjuk valamennyi Heves megyei általános és középiskola Igazgatóját és a természettudományi tárgyakat oktató Pedagógusait.

 

Rendezvényünk fő célja, hogy bemutassuk a 2014-15-ös VI. Varázstorony vetélkedő részletes programját. Azon kollégák jelentkezésére mindenképpen számítunk, akik a vetélkedő első fordulóján kísérő tanárként fognak részt venni.

 

A tanári délután során betekintést adunk azon programjainkba, amelyekkel támogatni tudjuk a pedagógusok tehetséggondozó munkáját, s amelyekkel a tanulók természettudományi tantárgyak iránti érdeklődését felkelthetjük.
A diákok hasznos időtöltését és a természettudományos pálya iránti érdeklődését kívánjuk erősíteni játékos, interaktív formában, megújult kiállításokkal, standardizált múzeumpedagógiai programokkal, melynek kiemelkedő rendezvénye a 3 fordulós Varázstorony vetélkedő.

 

A délután rövid programja:
• A Varázstorony új múzeumpedagógiai programjainak bemutatása
• A megújult Varázstorony helyiségeinek ismertetése
• Interaktív kísérletezés a Varázsteremben
• Tárlatnézés a Csillagászati Múzeumban
• Planetáriumi műsor
• Eger megtekintése madártávlatból a Panoráma teraszról és a Camera Obscurán keresztül

 

Helyszín: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. EKF Líceum épülete – Varázstorony 405-ös terem
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
e-mail: varazstorony@varazstorony.hu
Tel.: 36/ 520 400/2279


< Vissza